Best beoordeeld

Gemiddeld cijfer van minimaal 20 beoordelingen per product.

Nieuwste producten

Verlies van vitaminen A en E in ruwvoer


09-02-2020


Tijdens opslag van hooi gaan vitaminen verloren. Hoe langer hooi wordt opgeslagen, hoe meer vitaminen verloren gaan. Vitamine A en vitamine E zijn het meest vatbaar voor verlies tijdens opslag.  

Metingen hebben aangetoond dat 75% van de hoeveelheid caroteen (voorloper van vitamine A) binnen 24 uur na het maaien op het land verloren gaat. Onder perfecte omstandigheden gaan elke maand dat het hooi opgeslagen ligt 5% van de vitamine A en E verloren en onder minder perfecte omstandigheden, bijvoorbeeld door blootstelling aan zonlicht of vocht kan dit verlies tot wel 10% per maand zijn. Hooi dat langer dan twee jaar opgeslagen ligt bevat vrijwel geen vitamine A en E meer.

Mineralen daarentegen zijn anorganisch, waardoor deze redelijk goed behouden blijven in geconserveerd ruwvoer.

Lees meer:
Opslag van ruwvoer
Extra vitaminen nodig

Naar het nieuws-archief | Naar de home pagina