Best beoordeeld

Gemiddeld cijfer van minimaal 20 beoordelingen per product.

Nieuwste producten

Suiker verlagen door hooi te weken


30-11-2010

Suikerpercentage met 31% verlagen door te weken in water.......


Volgens Amerikaans onderzoek heeft het weken van hooi effect op het verlagen van wateroplosbare koolhydraten(suiker en fructaan) en kalium. Dit kan wenselijk zijn bij aandoeningen zoals bijvoorbeeld hoefbevangenheid en insulineresistentie.

Suiker en kalium kunnen in alle typen hooi worden verlaagd door tenminste 60 minuten te dompelen in koud water of 30 minuten in heet water. De gemiddelde suikerreductie bij 15 monsters van verschillende hooisoorten was 31%.

Paarden eten nat hooi goed, maar voer het wel direct om schimmelvorming of verlies van waardevolle nutriënten te voorkomen.

Lees het Engelse verslag van dit onderzoek
 

Lees meer:
Suiker uit hooi weken
Nieuws: Hooi weken: stofconcentratie verlagen met 60%
Bezoekersvraag: Hoe moet ik hooi dompelen?
 

Naar het nieuws-archief | Naar de home pagina