Bezoekersvraag

Kennisbank

GMO vrij paardenvoer

GMO staat voor Genetisch Modified Organism. Er bestaan vele voeders die GMO vrij zijn. Wat betekent dit en wat is het voordeel hiervan?

Genetisch modificeren is het door de mens handmatig en gericht veranderen van de genen van een organisme en is onderdeel van gentechnologie. Genetisch modificeren is iets anders dan het klassieke veredelen en kruisen van gewassen of dieren.

Met genetische modificatie worden eigenschappen van een product veranderd waardoor ze beter bestand zijn tegen ziekten, langer houdbaar, of beter bestand tegen droogte. In Europa zijn momenteel alleen genetisch gemodificeerde maïs en soya toegestaan en olie uit genetisch gemodificeerde koolzaad is toegestaan.  

Veel paardenvoer producten bevatten genetisch gemodificeerde soya of maïs. Indien genetisch gemodificeerde producten in het voer aanwezig zijn dient dit op het etiket vermeld te worden. Lees meer etiketteringsvoorschriften

De biologische sector maakt geen gebruik van genetische modificatie. Biologisch voedsel, herkenbaar aan het EKO keurmerk of het woord 'biologisch' is automatisch ook GMO vrij.

Zoek via de zoekfunctie GMO vrije producten.

Lees meer:
Biologisch paardenvoer